De Marvin, met C.O.C.K.

Wat mijn naam betreft heb ik supersonisch gehoor.
Hele gesprekken gaan langs mij heen, maar valt de naam Marvin, ook al wordt hij gefluisterd op afstand (zelfs in het donker), of in een andere taal gezegd, dan hoor ik ‘m! Wat dat betreft hebben mijn ouders mij goed afgericht, zou ik bijvoorbeeld geadopteerd worden door een ander gezin en geven die mij een andere naam, zou ik heel ongehoorzaam lijken en ruilen ze mij zo weer om. Je kunt mij ook wel vergelijken met zo’n sleutelhanger die gaat piepen als je fluit wanneer je naar je sleutels zoekt, in plaats van fluiten reageer ik op de naam Marvin, maar spelen we verstoppertje dan trap ik daar niet in!

Laat ik mezelf even voorstellen, ik heet Erik, nee grapje, Marvin dus (of Marvin met de kleine F). Maar waarom schrijf ik over die “prachtige” naam? Dat zal ik u vertellen!

Zo nu en dan komt mijn naam voor in films en series, dat vind ik leuk, dan wijs ik naar het scherm en roep ik “hee!”.
Eén van de bekendste Marvins onder de Marvins was natuurlijk Marvin Gaye (alweer 28 jaar geleden dood geschoten door zijn vader). Deze zingende “homo” is de laatste tijd weer wat vaker in het nieuws, omdat ze In Londen pas een onderzoek hebben gedaan, waaruit blijkt dat ‘Sexual Healing’ het meest lustopwekkende liedje in de slaapkamer is. Ik heb ‘m nu aanstaan en plotseling trek in stroopwafels..

Een paar andere bekende Marvins zijn: Marvin the Martian, een vervelend tekenfilmfiguurtje uit Looney Tunes, Marvin the Paranoid Android een robot uit The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy en Starvin Marvin, een hongerig Ethiopisch kindje uit South Park.
Nou heb ik heel lang gedacht, dat Leonardo DiCaprio een Marvin speelde in de film ‘Marvin’s Room’, maar dit blijkt niet het geval.
Dan hebben we nog de bekende scene uit Pulp Fiction (niet verder lezen als je deze film nog niet gezien hebt), waar Vincent Vega (John Travolta) per ongeluk in het hoofd van mijn naamgenoot schiet, “Oh man, I shot Marvin in the face”… En de boef uit Home Alone heette dan wel geen Marvin maar Marv, maar grappig was hij wel!

Er is ook een film productie maatschappij met de naam Marv (Marv Films). Dit was vooral leuk toen ik de film Kick-Ass in de bioscoop zag, toen kwam heel groot het logo ‘MARV’ in beeld.
Ook was er een strip genaamd Marvin (niet mijn smaak), waarvan de tekenaar duidelijk geïnspireerd was door Jim Davis (de tekenaar van Garfield).
En een paar jaar geleden kwam ik bij toeval hele luxe horloges tegen van het merk “Marvin”, dat stiekem al 150 jaar blijkt te bestaan. En nu ik het er zo over heb, ga ik het mijn missie maken ooit zo’n horloge te bezitten! Hoe tof zou dat zijn, om gewoon je eigen naam in je horloge te hebben staan! Het horloge dat ik nu draag beschrijft mij alleen (knipoog)..

Maargoed, deze inleiding moest natuurlijk ergens naar toe en zo komen we bij de fragmentjes die ik geknipt heb. In de volgende fragmenten hebben ze het over de naam Marvin:

Na het zien van de eerste en vooral het laatste fragmentje, heb ik zo’n flauw vermoeden dat de naam Marvin eigenlijk helemaal niet zo tof is…. :(

Maar yo, deze kleine Marvin houdt het weer voor gezien, en zegt “de postkoetskoetsier poetst de roest van de postkoets”!
Tsjuus

————————————————————-

UPDATE (25-11-2012):

Dankzij de nieuwe Nickelodeon serie genaamd: ‘Marvin Marvin’, heb ik toch maar besloten mijn naam te veranderen!! Gossiemijne  wat een verschrikkelijk irritante serie is dat zeg!!!!!
De Amerikaanse Ralf Mackenbach speelt hier een alien, die naar de aarde wordt gezonden door zijn  ouders, omdat ze oorlog voeren met andere vervelende aliens. Om zijn identiteit geheim te houden duikt hij onder bij een “normaal”mensen gezin. En jahoor, Ralf heet Marvin…
Na het per ongeluk kijken van de eerste aflevering, kunnen er eieren op mijn oren gebakken worden, zo vaak is de naam Marvin gevallen! Ik vraag me werkelijk af, of kinderen deze serie wel waarderen..?

:(