Dave met bril!

1999…
Het jaar dat we kennis maakte met Britney Spears, ‘Google’ voor de meeste niet meer dan een gekke klank was, Snake op je Nokia super hip en Marvin Onink (C’est Moi) Faxen verstuurde naar veronica Call Tv!!

Call TV was meer dan stomme belspelletjes en Christine van der Horst met haar “gegarandeerde” prijzen,  waar je verdorie zelfs na 20 keer bellen niet doorheen kwam en dus 12 gulden (ja die hadden we toen nog) armer was.. Trouwens, doet Mike Starink nog iets op televisie?
Sorry, waar was ik? Oja, zoveel meer dan dat! Ik had namelijk ontdekt, dat wanneer je ’s nachts niet mee speelde met de spelletjes, dat je fax wel de uitzending haalde!

Hoe later het werd, hoe joliger de presentatoren werden en ze moesten natuurlijk naast de spelletjes nog iets te vertellen hebben ook, dus begonnen ze faxen van kijkers voor te lezen.
Dit begon allemaal vrij onschuldig, maar toen ze ontdekte dat het leuk was zelf de mensen op te bellen, om te foppen, of voor een goed verhaal, kregen ze de smaak te pakken.

Ik zelf bleek een bange poeperd en durfde niet met mijn stem in de uitzending, dus schakelde ik twee vrienden in die het juist leuk vonden om op tv te komen.
Ik stuurde de faxen en verzon de verhaaltjes en zij speelde (meestal) het spelletje mee.

Excuus voor de slechte kwaliteit van de filmpjes, ik ben helaas de moederband kwijt (uitgeleend en nooit meer terug gekregen) en dus ook leuke faxen/fragmenten verloren,

Ik denk dat het volgende filmpje mijn eerste fax was:

 

 

En hier liet ik Ronald bellen, wist allen nog niet dat hij een typetje ging spelen, de presentator verstond zijn “Surinaamse” accentje niet helemaal lekker en maakte er een bijzonder gesprek van en vreemd genoeg vergat Ronald ook even hoe de vork in de steel zat (dat ik Raymond was).. Maar dit leverde wel een grappig filmpje op, althans voor mij:

 

 

In het volgende filmpje liet ik Barend bellen die net 19 was geworden en voor zijn verjaardag een tatoeage had laten zetten.
Barend is vorige week 32 geworden, dat maakt deze opname exact 13 jaar oud:

 

 

Het volgende filmpje heeft een hoog plaatsvervangend schaam gehalte, althans zo ervaar ik ‘m..
Het verhaal was dat Mike (gespeeld door Ronald) met skeeleren in het Vondelpark over paardenpoep van een politie paard wilde springen (ofzoiets), wat mislukte en juist met zijn snufferd in de poep belande. Niet wetende dat Ronald nog een stapje verder ging en speelde alsof hij stotterde…. De Fax werd wat amateuristisch voorgelezen, maar heb ‘m kort geknipt.

Het leuke aan dit filmpje is, dat je hier een nog heel jonge Sophie Hilbrand (jaartje of 23 was ze daar) als co host in misschien wel één van haar eerste televisie verschijningen ziet:

 

 

In het volgende filmpje (zelfde nacht), liet ik een ex collega van mij bellen (hier wist hij niks van).
De fax was zogenaamd van ene Melanie, een meisje dat hem leuk vond. Sophie speelde even dat zij Melanie was, maar ook haar voorleeskunde verliep wat stroef en de grap mislukte.

Ik weet nog goed, dat ik de volgende dag op ’t werk hoopte dat hij er zelf over zou beginnen, maar ik kon mijn binnenpretje niet langer verzwijgen en biechtte de boel op. Hij vond het geloof ik best een leuke grap.

 

 

Hier weer een Ronald video, die niet helemaal verliep zoals gepland..
Hij wist dat hij gebeld zou worden, maar blijkbaar zat er nogal wat tijd tussen het weten dat hij gebeld zou worden en het werkelijk gebeld worden, dat hij even vergeten was wie hij aan de telefoon zou krijgen (hij zat nog in de bioscoop ook)..

 

 

 

Afgelopen woensdag was mijn vader jarig, hij is 60 geworden! 13 jaar geleden (26 September 1999) stuurde ik een fax naar call tv, om te vragen of zij hem even wilde feliciteren…

 

 

 

Rond die tijd had ik een stalkster, of nou ja.. Een meisje dat mij blijkbaar leuk vond en nogal aanwezig was (ze was nog jong).
In het volgende filmpje bleek haar naam per ongeluk onder mijn fax te staan:

 

 

Mijn broer Leroy bemoeide zich niet zo met mijn call tv plezier, maar in het volgende filmpje deed hij zowaar de groeten (faxen liegen niet)!
Wel jammer dat de kwaliteit van hun faxapparaat zo slecht was en mijn tekening, bedoel natuurlijk “Leroys tekening”, niet echt goed in beeld kwam:

Ik heb heel lang de zelfde soort drollen getekend (was een fase)…

 

 

Nog niet genoeg van Ronald? Nou in het volgende filmpje verteld hij een mop, die helaas wordt afgemaakt door Jeroen (moppentopper) smits Dit is overigens heel lang één van mijn favoriete moppen geweest!
Aan het eind van de video wordt Ronald weer wat vervelend..

 

 

En dan het laatste filmpje, een uit de kast koming die helaas niet wordt afgemaakt (goed luisteren)..

 

Bedankt weer en tot de volgende keer, truste!