Quizmarvin

The Social Network was vandaag op tv, waardoor ik aan de Fame Movie quiz moest denken.

In 2011 organiseerde de Fame Music Store een film quiz in de Melkweg in Amsterdam. Mijn broer die bij de Fame werkt, had ook een paar rondes te maken, zodoende werd mij gevraagd of ik wat fragmentjes uit films wilde knippen, daar bedacht hij dan de vragen bij.

Heel wat dvd’s en een paar dagen later voorzag ik hem van zijn filmfragmentjes. Ik ben stiekem nog even doorgegaan, ik had namelijk nog wat ideetjes en de smaak te pakken. Wat ik nog maakte hoefde zij natuurlijk niet te gebruiken, hier werd tenslotte niet om gevraagd of op gerekend, dus maakte ik er maar een paar (als proef).
Op de oefenavond op zijn werk, liet hij de extra filmpjes ook zien en ze vielen in de smaak, er werden gelijk nog 2 rondes bij besteld, dus ben ik mijn dvd kast weer in gedoken!

Ik maakte een ronde waar het geluid van de ene film, zich over het beeld van de andere film afspeelde. En een ronde waar 2 films door elkaar heen liepen en als het ware met elkaar communiceerde.

De quiz zelf was best groot, zo’n 80 film nerds uit Nederland en België streden in teams met gekke namen voor leuke film prijzen tegen elkaar.
Ik mocht er zelf ook bij zijn, maar natuurlijk niet aan de quiz mee doen, dus keek ik vanuit de tribune over alle teams (die aan tafeltjes voor het podium zaten) heen en spuugde soms natte propjes in hun nekken :) nee hoor, da was’n grapske!

Op mijn computer kan ik de filmpjes helaas niet meer vinden, dus zullen we het moeten doen met de 3 filmpjes die ik nog op Youtube heb staan. Heb je de speelfilm in kwestie niet gezien, is het mogelijk dat de “grapjes” langs je heen zullen gaan en het verhoogt de kans op spoilers.

We beginnen met the Social Network (film over Facebook) uit 2011, die ik mixte met Zombieland (Film over zombies) uit 2009, in beide films speelt toevallig de zelfde acteur, of nou ja toevallig, dat zal ik er toen wel speciaal om gedaan hebben.
Columbus (Jesse Eisenberg) denkt Bill Murray neergeschoten te hebben, Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) verbeterd hem…

Het tweede filmpje is een mix van Happy Gilmore (comedy over golf) uit 1996 en The Shawshank Redemption (Film over wat mannen in de gevangenis) uit 1994.
Hier praat adam Sandler (Happy Gilmore) via zijn intercom tegen de gevangenen van de Shawshank:

En als laatst een mix van Léon: The Professional (film over een meisje die in de leer gaat bij een huur moordenaar) uit 1994 en Shooter (Film over een sluipschutter die in de val wordt gelokt) uit 2007.
Mathilda (het kleine meisje uit Leon), leert hier hoe ze moet schieten en schiet zo de andere film in. Bij deze kreeg ik nog te horen dat er iets niet klopte, maar dat was juist de grap..

 

Ik heb toen toevallig de reactie van Happy Shawshank gefilmd, de kwaliteit is niet zo best, maar je krijgt wel een beetje de indruk van hoe die avond was: FILMPJE

Toedels